Piept de pui cu sparanghel la tigaie

  

Dragi prieteni ,azi vreau sa va prezint o reteta foarte usor de preparat,dar si foarte sănătoasa .

Este pentru prima oară cand prepar aceasta reteta ,dar va pot asigura ca este delicioasa.

Sa vedem câteva lucruri despre sparanghel .

Sparanghelul este una dintre cele mai sănătoase şi nutritive legume, fiind considerat o delicatesă, dar şi garnitura perfectă pentru cei aflaţi la diete ori în cure de detoxifiere. Dar în Europa de Vest şi Centrală este consumat deseori alături de sosuri săţioase. Iată ce nu ştiai despre delicioasa legumă:


1. Sparanghelul este una dintre cele mai vechi leguminoase ca existenţă. Era adorată de grecii şi romanii antici, fiind cunoscută de mai bine de 3000 ani, în zona Mediteranei. Este înrudit cu ceapa, cu usturoiul şi figura în cea mai veche carte de bucate, „De re coquinaria”, apărută în secolul al IV-lea.


2. Există două tipuri de sparanghel, cel verde şi cel alb. Diferenţa de gust este minimă, dar cel alb este considerat o delicatesă în Europa de Vest, datorită culorii sale. Sparanghelul alb este mai scump deoarece este mai greu de produs, fiind cultivat sub pământ, pentru a evita contactul cu lumina.


3. Sparanghelul conţine saponini, compuşi unici care acţionează ca un puternic antiinflamator şi anticancer.


4. Sparanghelul este printre puţinele legume care au în compoziţie inulin, un micronutrient ce asigură sănătatea sistemului digestiv şi a colonului, deoarece în organism este transformat în hrană pentru bacteriile benefice din intestin (Lactobacili şi Bifidobacterii).


5. Pentru a păstra mai bine sparanghelul este recomandat ca rădăcinile sale să fie ţinute în apă sau într-un şerveţel umed. Trebuie consumat cât mai repede după ce este achiziţionat, fiind o legumă foarte perisabilă.


6. Are în compoziţie o gamă largă de antioxidanţi precum luteină, zeaxantină şi carotenoizi, protejând organismul împotriva radicalilor liberi, a cancerului şi întărind imunitatea.


7. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamina K, dar şi de Complexul B şi acid folic, având foarte puţine calorii (doar 20 kcal per 100gr).

(Sursa ziarulring.ro)

Acum ca am aflat cateva proprietati ale sparanghelului sa vedem reteta.

Ingrediente:

  • Un piept de pui 
  • O legatura de sparanghel 
  • Putin ulei de masline
  • Sare
  • Boia dulce(sau picanta)

Modul de preparare:

  1. Se taie pieptul de Pui cubulete,se adauga intr-o tigaie incinsa cu foarte putin ulei.
  2. Peste pui in tigaie se adauga sare si boia ,apoi se acopera cu un capac.Intre timp spalam si taie bucati sparanghelul.
  3. Cand puiul este aproape gata,adaugam sparanghelul,acoperim din nou si mai lasam putin.
  4. Cand se inmoaie sparanghelul,luam capacul si mai lasam 2 minute fara capac.

Cand e gata se poate serví in lipii libaneze .

Eu am preparat lipiile libaneze dupa reteta Jamilei http://jamilacuisine.ro/lipii-libaneze-reteta-video/

  

Pofta buna😜👌


Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Piept de pui cu sparanghel la tigaie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s