Placinta cu ceapa

Asa cum am promis azi o sa va scriu o reteta delicioasa si anume placinta de post cu ceapa.

E o placinta care se face in zona ardealului si pe care am învățat sa o pregătesc de la oamenii locului.

La sat aceasta placinta se coace in cuptorul de lut,dar noi o sa ne adaptam la condițiile actuale😊👌.

Ingrediente umplutura:

  • 6 bucati ceapa de mărime potrivită
  • Sare,piper,boia

Aluat paine:

  • 25g drojdie proaspăta
  • Sare
  • Faina
  • O cana apa

Modul de preparare:

Umplutura:

  1. Se curata si se taie ceapa
  2. Se caleste cu puțin ulei si apoi se adauga sarea,piperul si boiaua.

Aluatul:

  1. Se pune drojdia in apa
  2. Puneti faina intr-un bol,adăugați drojdia (in prealabil înmuiată in apa)sare si faina cat cuprinde.
  3. Se lasa la dospit 30 de minute .

Pofta buna😜!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s