Alioli ibicenco(sos de usturoi )

Dragi prieteni acest sos de usturoi este  originar din Spania si este folosit ca aperitiv cu paine la orice restaurant din Spania .

Este un sos delicios ,dar si foarte bogat caloric,asa ca trebuie sa avem grija cat consumam.

Foarte usor de preparat acest sos de usturoi poate fi folosit si ca sos pentru carne,dresing pentru salate.Fiecare il folosește dupa bunul sau plac.

Ingrediente:

  • Un pahar ulei de floarea soarelui(eu am folosit de măsline si a ieșit un pic amărui )
  • Jumătate de pahar de lapte
  • Un cățel (sau 2,depinde de cat de tare doriti sa fie gustul de usturoi)
  • Sare
  • Pătrunjel verde
  • Un blender cu brat( vezi imagine)

Modul de preparare

  1. Se adauga in vasul blenderului: usturoiul,laptele ,uleiul si se blendeaza bine timp de2-3minute.
  2. Cand e gata sosul se adauga sare si pătrunjel si se mai blendeaza puțin .
  3. Se da la rece si se serveste apoi

Va invit cu drag sa il încercati .

Cu drag Claudia😜!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Alioli ibicenco(sos de usturoi )&8221;

  1. Buna, Claudia! Noi suntem fani alioli…Si eu fac o varianta „romaneasca”, mai light, fara ulei, cu iaurt sau smantana…Iti multumesc pentru reteta originala pe care am savurat-o cu placere, ori de cate ori am fost in vacanta in Spania! Te pup!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s