Conopida cu sos bechamel si cascaval gratinata la cuptor

IMG_6010

Dragi prieteni conopida este o leguma bogata in vitamina C.

Sa vedem ce beneficii poate aduce conopida organismului.

Leguma este o sursă importantă de vitamina C, acoperind necesarul zilnic, dar şi o sursă de alte substanţe benefice pentru organism: Complexul B, carotenul şi vitamina K. În acelaşi timp, conopida are în compoziţie cele mai importante minerale pentru revigorarea organismului: potasiu, calciu, magneziu, mangan, fier, zinc şi cupru.

Deoarece valoarea calorică a conopidei este destul de scăzută (34 kcal /la 100 g), leguma poate fi savurată de persoanele care urmează o cură de slăbire. Cercetările recente, efectuate în numeroase laboratoare din ţările europene şi din SUA, aliniază conopida, alături de broccoli, în lupta împotriva cancerului, datorită unor enzime conţinute în compoziţie, enzime cu efecte anticancerigene.

Referindu-se la acest aspect, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, precizează că enzimele din compoziţia conopidei contribuie la detoxifierea organismului, iar când substanţele toxice nu sunt eliminate la timp din corp, ele favorizează apariţia cancerului. Ca o sursă valoroasă de vitamina C, conopida întăreşte imunitatea organismului.

Beneficiile acestei legume nu se opresc aici. Specialiştii au mai constatat că salatele de crudităţi, preparate din morcov, din pătrunjel şi din conopidă sunt eficiente în tratamentul prostatei. Consumul ridicat de conopidă se asociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare.

De asemenea, consumată înainte de culcare, o porţie de conopidă (100 g) poate calma anumite ticuri nervoase, cum ar fi scrâşnetul dinţilor în timpul somnului. În schimb, din cauza conţinutului ridicat de substanţe purinice, se limitează consumul conopidei în afecţiuni precum guta şi uraturia.

IMG_6002

Aceasta reteta de conopida cu sos bechamel si cascaval,gratinata la cuptor este cremoasa,dar si delicioasa.

Ingrediente:

  • o conopida
  • 200g cascaval ras
  • 2 linguri unt,2 linguri faina,o cana si jumătate lapte si putina sare(acestea sunt Ingredientele pentru crema bechamel )

Modul de preparare

1. Se pune conopida la fiert cu 3 degete de apa si sare pe ea,si acoperiți cu capacul(se lasa asa la aburi pana o încercati si intra usor furculița in ea).

2. Faceti crema bechamel cand conopida este gata fiarta.

3. Adăugați intr-un vas de iena conopida rupta buchetele ,apoi adăugați crema bechamel deasupra si ultimul cașcavalul .

4. Se da la cuptor pentru gratinat cascavalul.

IMG_6023

Sper sa va placa aceasta reteta si sa o preparati,este un alt mod de a consuma conopida.

Va doresc pofta buna,promit sa vin curând cu noi retete.

Cu mult drag Claudia!😊

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s