Lasagna cu vinete este o mancare delicioasa si usor de digerat deoarece aceasta reteta nu contine bechamel .
Este o reteta de complexitate medie,dar nu trebuie sa fii foarte priceput in ale bucătăriei daca ai putina răbdare si atenție .
Reteta de lasagna cu vinete am găsit-o întâmplator pe un blog care se numea”Haplea ” si asa mi-a atras atenția dar m-a si facut sa zâmbesc .
Aceasta lasagna vegetală cu vinete este extrem de delicioasa.Cred ca v-am facut curioși asa ca sa vedem cum se face😋.
Ingrediente:
- 3 vinete
- un pachet de foi lasagna
- un ardei gras roșu
- 2 dovlecei verzi
- 2 bucati praz sau 2 cepe
- 300g parmezan sau cascaval ras
- condimente (sare,piper)
- ulei de măsline
- sos de rosii sau bulion
Modul de preparare
1. Se curata si se taie prazul,ardeiul si se dau pe razatoare dovleceii.
2. Se pun in apa calduta foile de lasagna daca nu sunt proaspete.
3. Se pun la călit prazul cu ardeiul,se lasa puțin si se adauga dovlecelul si cand sunt bine făcute se adauga sosul de rosii.
4.vinetele se taie pe lung si se pun la copt puțin intr-o tigaie cu câteva picături de ulei.
5. Pentru început așezăm foile de lasagna,apoi sos de rosii si dupa un strat de vinete.
6. Apoi adaugăm o treime din legumele călite ,apoi din nou foi,vinete,legume si din nou foi,legume si cașcavalul ras.
Se da la cuptor si se lasa la facut pana se face deasupra o crusta aurie.
Cât de bine arată! Se adaugă și asta pe lista cu rețete pe care urmează să le fac. 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mersi mult,cred ca arata si mai bine intr-o tava de iena patrata dar in momentul ala era ocupata,ma bucur ca va pot fi de folos😜😘,o zi frumoasa
ApreciazăApreciază